ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παραγγελία για να απομακρυνθούν τα παιδιά από την οικογένεια που ζει πρωτόγονα

Ξέσπασε ο πατέρας: «Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο;».

Η δικαιοσύνη αναλαμβάνει στην υπόθεση της οικογένειας που ζει πρωτόγονα στην κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας. Πριν από λίγες ώρες εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να απομακρυνθούν τα παιδιά.

Στο μεταξύ, σε νέες δηλώσεις στις οποίες αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής της πολύτεκνης οικογένειάς του καθώς και άλλων ανθρώπων προχώρησε σήμερα ο 45χρονος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο πατέρας της οικογένειας Μάνος Καλαϊτζιδάκης ανέφερε σχετικά με την καταγγελία για εμπρησμό μέσω της οποίας αποκαλύφθηκε ο περίεργος τρόπος διαβίωσης «έγινε συμπλοκή γιατί (ο κυνηγός) δεν ήθελε να φύγει και του είπα να πάει πιο μακριά. Είχε πυροβολήσει αγριογούρουνο στον χώρο μου».

Και συνέχισε: «εμείς απλά υποφέρουμε από τους κυνηγούς, όπως και οι περισσότεροι βοσκοί, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει λάθος νοοτροπία. Θεωρεί ο καθένας πως επειδή έχει βγάλει άδεια μπορεί να κυνηγήσει όπως και όπου θέλει».

Ο 45χρονος αναφέρθηκε και στην δύσκολη, όπως είπε, ζωή που έκανε στην Αθήνα με τα έξι παιδιά του.

«Εγώ στην Αθήνα δούλευα στον δήμο στα απορριμματοφόρα και είχα έξι παιδιά. Οκτώ στόματα, οκτώ μερίδες φαγητό. Έπαιρνα ένα χιλιάρικο, μου έδιναν επιδότηση ενοικίου 200 ευρώ και εγώ έπρεπε να ενοικιάσω σπίτι με πάνω από 500. «Μου είπαν πως έχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και εγώ τους πίστεψα. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει».
Σχετικά με το γεγονός πως τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο είπε πως απέχει 25 χλμ και πως δεν είναι δωρεάν και ξέσπασε τονίζοντας πως «γιατί υπάρχει τέτοιος αποπροσανατολισμός της κοινωνικής γνώμης; Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο;».

Μιλώντας για την ζωή της κοινότητας αναφέρθηκε σε παρόμοιες που υπάρχουν στο εξωτερικό.

«Οι κοινότητες των Άμις στην Αμερική ή οι Παλαιοί Πιστοί στη Ρωσία, είναι γνωστές κοινότητες. Στην Ελλάδα θεωρείται παράξενο αυτό. Αν ήταν σε άλλη χώρα, θα ήταν ωραίο. Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τον αστικό ιστό, δεν είναι λογικό να έχουν υπηρεσίες και παροχές γιατί αν τις έχουν, θα ξαναγυρίσουν στην πόλη. Είμαστε παλαιοημερολογίτες αλλά με μία πολιτιστική εκδοχή».

Τέλος για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ανάμεσα στα οποία τόξα και βέλη
εξήγησε «οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ζούσαν στις ερημιές ούτε με στρατό. Εγώ πώς είναι παράξενο να ζω στις ερημιές; Δεν πρέπει να έχω κάτι για την προστασία μου; Όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα και μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν το ξέρουν. Μου κατασχέσαν τα ψαλίδια, στην Ελλάδα θεωρείται όπλο το οτιδήποτε».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ηλικιωμένος μπήκε ανάποδα στη Βουλιαγμένης για 1,5χλμ – Συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο

evosmos

Μεγάλη συμφωνία μεταφοράς αεροπορικών δυνάμεων του Κατάρ στην Τουρκία – Τι πρόβλημα δημιουργείται για την Ελλάδα

evosmos

Α.Τσίπρας: «Ο Κ.Μητσοτάκης θα δραπετεύσει με εκλογές για να μην αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται με την Τουρκία»

evosmos

Leave a Comment