ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ελαιόλαδο: Συνεχίζεται το ράλι τιμών στο ράφι

Για την υψηλή τιμή του ελαιόλαδου που εξακολουθεί να παρατηρείται στα σούπερ μάρκετ μιλούν στο Newsbomb.gr εκπρόσωποι του κλάδου από αρκετές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι αύξηση κατά 67% στην Ελλάδα και κατά 50% στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφηκε στην τιμή του ελαιολάδου τον Ιανουάριο του 2024 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη (27/2) η Eurostat.

Εν τω μεταξύ σε αναμονή για βελτίωση των τιμών του ελαιόλαδου βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί στην Λακωνία, καθώς οι πωλήσεις παραμένουν σε επίπεδα που δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες τους.

Στοιχεία της Eurostat

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, Eurostat, τον Ιανουάριο του 2024, η τιμή του ελαιολάδου στην ΕΕ ήταν κατά 50% υψηλότερη από τον Ιανουάριο του 2023.

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία που δημοσιοποιεί η Eurostat, τον Ιανουάριο του 2024, όλες οι χώρες της ΕΕ ανέφεραν αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού του ελαιολάδου.

Η υψηλότερη αύξηση καταγράφηκε στην Πορτογαλία (+69% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023), ακολουθούμενη από την Ελλάδα (+67%) και την Ισπανία (+63%).

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ηρακλής: Αλλάζει σελίδα σε ιδιοκτησία και διοίκηση με εμπλοκή Κούγια

evosmos

«Μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι» – Σοκάρουν οι καταθέσεις των δύο κοριτσιών για τον αθλητικό παράγοντα από το Περιστέρι

evosmos

Χαμός στην Κόρινθο: Έπιασε τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τη μαχαίρωσε

evosmos

Leave a Comment