ΚΟΣΜΟΣ

Επιδότηση ελαστικών αυτοκινήτου ύψους 200 ευρώ – Το παράδειγμα της Ιταλίας

Επίδομα αλλαγής ελαστικών: Πάρα πολλά κράτη σε όλο τον κόσμο επιδοτούν την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ώστε η τιμή τους να γίνει πιο προσιτή και περισσότερος κόσμος να μπορέσει να τα αγοράσει.

Μετά τις επιδοτήσεις λοιπόν για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ανοίγει η συζήτηση και για επιδότησε για αγορά ελαστικών με στόχο να μειωθεί η τόσο η κατανάλωση καυσίμου όσο και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Οι σκέψεις έχουν να κάνουν με τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη χρήση του, τόσο από τα φρένα -από τη φθορά στα τακάκια- όσο και από τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το ιταλικό motori, τον περασμένο Νοέμβριο ο Fabio Bertolotti, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ελαστικών και Πλαστικών «Assogomma» στην Ιταλία, έκανε πρόταση στην ιταλική κυβέρνηση για την εφαρμογή αυτού του είδους των επιδοτήσεων. Ένα μέτρο με διπλή θετική επίδραση αφού η τοποθέτηση «πράσινων» ελαστικών από τις κατηγορίες A και B που μειώνει τις εκπομπές ρύπων και βελτιώνει παράλληλα και την οδική ασφάλεια στους δρόμους για όλους τους χρήστες.

Τα ελαστικά βαθμολογούνται από το A μέχρι το E σε δύο βασικούς τομείς, την αντίσταση κύλισης (δηλαδή κατά πόσο αυξάνουν ή όχι την κατανάλωση του οχήματος), καθώς και τη συμπεριφορά στο βρεγμένο (δηλαδή πόση ασφάλεια προσφέρουν όταν υπάρχει νερό στο οδόστρωμα).

Σύμφωνα με την ιταλική ένωση εταιρειών που ασχολούνται με ελαστομερή, τα ελαστικά κατηγορίας Α οδηγούν σε 7% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, άρα και εκπομπές ρύπων, ενώ μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος κατά 30%. Όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων σε όλη τη χώρα από τη μειωμένη κατανάλωση, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η πρόταση θα φτάσει τα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ οι εκπομπές ρύπων της χώρας θα μειωθούν κατά 7 εκατομμύρια τόνους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ινδία: Ελέφαντας πέταξε στον αέρα γυναίκα που τον κορόιδευε με μπανάνες – Σοκαριστικό βίντεο

evosmos

Πρόταση παράδοσης σε Β.Ζελένσκι από Μόσχα: «Παραιτήσου και παραδοθείτε για να σωθείς και να πάψει η αιματοχυσία»

evosmos

Ελλάδα vs Τουρκία/Σκόπια! Δείτε τις «ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ» διαφορές στις τιμές τροφίμων και φρίξτε!!!

evosmos

Leave a Comment