ΕΛΛΑΔΑ

Ζαμπίδης: «Μικρός δεν τσακωνόμουν με τους συνομήλικούς μου, ήμουν ειρηνικός πολεμιστής»

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης αναφέρθηκε στην πατρότητα και τη μάχη του με το άγχος.

Ο Έλληνας θρύλος του kick-boxing μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» λέγοντας αρχικά για τις κόρες του: «Το κίνητρό μου είναι τα παιδιά μου».

«Οι κόρες μου είναι τώρα 1,5 έτους. Λίγος χρόνος, απαιτητικά τα προγράμματα. Να είναι καλά οι γιαγιάδες μας. Ξέρω ότι η ζωή μας δεν θα είναι πάντα έτσι, τώρα είναι ένα πρόγραμμα, σαν μια προετοιμασία αγώνων. Νομίζω ότι το σκληρό κομμάτι το αντέξαμε», πρόσθεσε ο Iron Mike.

Για την σύζυγό του είπε: «Υπήρχαν φορές που είχαμε εντάσεις, χαθήκαμε, δεν προλαβαίναμε να δούμε ο ένας τον άλλο. Ειδικά τον πρώτο χρόνο, είναι ζόρι για το ζευγάρι».

«Μικρός δεν μάλωνα με τα υπόλοιπα παιδιά»

Για τα παιδικά του χρόνια σημείωσε: «Όταν ήμουν μικρός, δεν μάλωνα με τα υπόλοιπα παιδιά, ήμουν ειρηνικός πολεμιστής. Όλοι έχουμε μέσα μας υποσυνείδητους θυμούς, εγώ τον δικό μου τον επένδυσα σε αυτό το άθλημα. Είναι δύσκολο να φτάσεις και να μείνεις στην κορυφή. Έχω παίξει σε 180 αγώνες και έχω μόλις 26 ήττες».

«Το άγχος είχε αρχίσει να με βαραίνει πολύ»

Για την διαχείριση του άγχους του: «Ήθελα να διαχειριστώ το άγχος μου, το οποίο είχε αρχίσει να με βαραίνει πολύ όταν ξεκίνησα να παίρνω παγκόσμιους τίτλους, να γεμίζω στάδια, να βγαίνω και να έχω όλες τις κάμερες επάνω μου. Υπάρχει μία ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη και εκεί σου κόβονται τα πόδια, στεγνώσει το στόμα σου, γίνεται πιο βαριά η ανάσα».

Τέλός, ο Μιχάλης Ζαμπίδης είπε: «Είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου και όλο αυτό να με βασανίζει ψυχοσωματικά. Ήθελα να απαλλαγώ από αυτό και να εξελιχθώ. Άρχισα να επενδύω στο άγχος μου και να κάνω ένα restart. Την περίοδο του άγχους μου έκανα όλες τις εξετάσεις, γιατί νόμιζα ότι κάτι έχω, αλλά δεν είχα τίποτα».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ομόνοια: Στο εδώλιο 40χρονος που παρέσυρε 14χρονη σε ξενοδοχείο – Τα στοιχεία που τον «πρόδωσαν»

evosmos

Αγγελική Νικολούλη: «Τώρα θα πεθάνω πριν την ώρα μου; Ούτε για πλάκα!» (Βίντεο)

evosmos

Ο «αόρατος» κατάσκοπος που… όργωσε την Τουρκία: Η συναρπαστική ζωή του πρώην πράκτορα της ΚΥΠ

evosmos

Leave a Comment