ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στις Σάπες Ροδόπης απειλεί σπίτια – Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο)

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχει προκαλέσει πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (09/07) στις Σάπες Ροδόπης, σε δασική περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού Ποντίων Σαπών, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει κοντά στα σπίτια.

Σε αυτό το πλαίσιο,, η τοπική ενορία έχει ανοίξει τις πόρτες της για να μπει κόσμος. Το ίδιο και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τις έδρες τους.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, με το πέρασμα της ώρας ενισχύθηκε και αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση 53 πυροσβέστες, 18 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 καναντέρ και μηχανήματα ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όλοι οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη και γίνεται πραγματικός αγώνας για να διασφαλιστούν όλες οι περιουσίες στον οικισμό Ποντίων Σαπών.

Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα 5 μποφόρ και δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Επί ποδός στην πρώτη γραμμή βρίσκεται κι ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ενώ πέραν της πυροσβεστικής, στην επιχείρηση συμμετέχουν Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, Δασοφύλακες και εθελοντές. Συνδράμουν και οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής και Αρριανών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εστίες της φωτιάς είναι τουλάχιστον πέντε.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά βόρεια των Σαπών ν. Ροδόπης. Επί ποδός η Πυροσβεστική.Διαβάστε εδώ: shorturl.at/lFK89(Βίντεο: Χρήστος Κωνσταντινίδης)

Gepostet von Χρόνος Εφημερίδα am Donnerstag, 9. Juli 2020

#Live ? Μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στις ΣαπεςΔιαβάστε το ρεπορτάζ εδώ (ανανεώνεται): shorturl.at/lAJX1

Gepostet von Χρόνος Εφημερίδα am Donnerstag, 9. Juli 2020

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μετά την ομοβροντία των S-400 η Τουρκία ανακοίνωσε ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο!

evosmos

Ταμίλα Κουλίεβα: Η τούρτα-έκπληξη από τον Βαλτινό και τους συνεργάτες της – Έκλεισε τα 57

evosmos

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ τον έκαναν! Επίθεση με μπογιές δέχτηκε ο Κώστας Αγοραστός (Εικόνες)

evosmos

Leave a Comment