ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Με ποιον τρόπο καταλαβαίνει ο σκύλος σας ότι τον αγαπάτε

Και εμείς θέλουμε να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να βρούμε το πώς. Ευτυχώς, η επιστήμη μάς έχει δείξει πώς τα σκυλιά ερμηνεύουν τις ενέργειές μας και τι μπορούμε εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι νιώθουν πόσο τα φροντίζουμε και τα αγαπάμε.

Η επιστήμη της αγάπης στον σκύλο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ο σκύλος σας ξέρει ότι τον αγαπάτε; Είναι μια λογική ερώτηση. Δεν μπορεί άλλωστε να μιλήσει και να μας πει τι σκέφτεται και τι νιώθει.

Η απάντηση, σύμφωνα με την επιστήμη, έχει να κάνει με μια ορμόνη που ονομάζεται «ορμόνη της αγάπης». Αυτή η ορμόνη, η ωκυτοκίνη, είναι η ίδια ορμόνη που απελευθερώνεται στους ανθρώπους όταν βιώνουν αγάπη ή στοργή.

Έτσι όταν αλληλεπιδρούμε με τους σκύλους μας, αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται στον εγκέφαλό τους. Τα επίπεδα ωκυτοκίνης των σκύλων αυξάνονται όταν αλληλεπιδρούν με τον κηδεμόνα τους– ακόμη περισσότερο από ό,τι όταν αλληλεπιδρούν με άλλο σκύλο! Δεν είναι υπέροχο;

Η δύναμη της όσφρησης

Υπάρχει άλλος ένας τρόπος με τον οποίο οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν πότε τους αγαπάμε. Και αυτός ο τρόπος είναι χρησιμοποιώντας την αίσθηση της όσφρησης. Ο σκύλος σας έχει μια απίστευτη όσφρηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντιληφθεί ακόμα και τις πιο μικρές και λεπτές αλλαγές στο σώμα σας που δείχνουν πώς αισθάνεστε.

Όταν τον αγκαλιάζετε, για παράδειγμα, ή τον χαϊδεύετε, το σώμα σας παράγει την ωκυτοκίνη. Ο σκύλος σας μπορεί να μυρίσει αυτή τη χημική ουσία, η οποία θα τον βοηθήσει να καταλάβει πόσο τον αγαπάτε.

Η γνωστική λειτουργία των σκύλων: Πώς μας καταλαβαίνουν

Η γνωστική λειτουργία των σκύλων είναι η μελέτη του εγκεφάλου των σκύλων και του τρόπου με τον οποίο επεξεργάζονται πληροφορίες. Τα σκυλιά σχετίζονται με τον άνθρωπο μέσω της μυρωδιάς, όπως αναφέραμε παραπάνω. Αλλά χρησιμοποιούν επίσης την αίσθηση της όρασής τους για να ερμηνεύσουν τις ενέργειές μας και να καταλάβουν τι προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε.

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν μεταξύ θυμωμένων ή ευτυχισμένων ανθρώπων. Μπορούν επίσης να κατανοήσουν χειρονομίες, όπως όταν δείχνουμε κάτι. Αυτές οι ικανότητες τούς βοηθούν να κατανοήσουν τα συναισθήματά μας και τι θέλουμε να κάνουν εκείνοι.

Πώς να πείτε στον σκύλο σας ότι τον αγαπάτε

Πώς τώρα μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ξέρει πόσο τον αγαπάτε; Είναι απλό. Απλά περάστε χρόνο μαζί του! Οι σκύλοι λατρεύουν να περνούν χρόνο με τους κηδεμόνες τους και αισθάνονται απίστευτα ήρεμα από την παρουσία τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε στον σκύλο σας ότι τον αγαπάτε είναι να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί του. Μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι μαζί του, να κάνετε βόλτες μαζί και απλά να περάσετε χρόνο με την παρέα του.

Και αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάτε μαζί του, τόσο πιο ισχυρός θα γίνει ο δεσμός ανάμεσά σας. Και τόσο περισσότερο ο σκύλος σας θα είναι σε θέση να ”πάρει” αυτά τα σήματα αγάπης και να καταλάβει πόσο νοιάζεστε για αυτόν.

Είναι επίσης σημαντικό να είστε συνεπείς. Τα σκυλιά, όπως και οι γάτες τρελαίνονται για ρουτίνα, οπότε αν αλλάζετε συνεχώς τους κανόνες τους, θα μπερδευτούν και θα αγχωθούν. Θέλουν να ξέρουν τι να περιμένουν από εσάς. Έτσι αισθάνονται σίγουρα για την αγάπη σας.

8 σημάδια που δείχνουν ότι αγαπάτε το κατοικίδιό σας πιο πολύ από τον σύντροφό σας
Τα ζώα μας είναι τα μωρά μας και τους συγχωρούμε τα πάντα. Στον σύντροφό μας; Δύσκολη η απάντηση.
Άλλοι τρόποι για να πείτε στον σκύλο σας ότι τον αγαπάτε

Επαφή με τα μάτια

Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται την επαφή με τα μάτια ως ένδειξη αγάπης από τον άνθρωπό τους. Όταν κοιτάζετε στα μάτια τον σκύλο σας, του λέτε με αυτόν τον τρόπο ότι τον αγαπάτε. Βεβαιωθείτε ότι ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας αργά και απαλά όταν το κάνετε αυτό, καθώς τα σκυλιά ερμηνεύουν ένα σκληρό βλέμμα ως πρόκληση. Το αργό ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε τον σκύλο σας. Είναι επίσης και σημάδι στοργής και ασφάλειας.

Γείρετε προς το μέρος του

Όταν γέρνετε προς τον σκυλάκο σας, είναι ένα σημάδι ότι θέλετε να είστε κοντά του. Αυτό είναι κάτι που κάνουν και τα σκυλιά όταν θέλουν να δείξουν αγάπη στους άλλους. Είναι κίνηση ισοδύναμη μιας αγκαλιάς. Έτσι, όταν γέρνετε προς αυτόν, του λέτε με αυτόν τον τρόπο ότι τον αγαπάτε.

Ενισχύστε τον με θετικό τρόπο

Τα σκυλιά αγαπούν τις λιχουδιές και τους επαίνους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους δείξετε αγάπη. Όταν δίνετε στον σκύλο σας μια λιχουδιά, εκείνος συνδέει αυτή τη θετική εμπειρία με εσάς, ενισχύοντας τον δεσμό που έχετε οι δυο σας. Οι σκύλοι ανταποκρίνονται θετικά στο άγγιγμα, τις λιχουδιές και τους λεκτικούς επαίνους. Ξέρουν επίσης πότε τους μιλάτε με αγάπη.

Αγκαλιές και φιλιά

Ένας άλλος τρόπος για να δείξετε στον σκύλο σας ότι τον αγαπάτε είναι μέσω της σωματικής επαφής. Τα σκυλιά ερμηνεύουν τις αγκαλιές και τα φιλιά ως σημάδια αγάπης. Απλά σε αυτή την περίπτωση βεβαιωθείτε ότι είστε τρυφεροί και προσεκτικοί, καθώς σε ορισμένα σκυλιά δεν αρέσει να τα αγκαλιάζουν πολύ σφιχτά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νεκρή στο μπάνιο του διαμερίσματός της 24χρονη στη Θεσσαλονίκη

evosmos

Πρώην Α/ΓΕΝ: «Η Ελλάδα δεν επενδύει στις ΕΔ γιατί θέλει διπλωματική λύση – Θα βυθίζαμε τον τουρκικό Στόλο 2 φορές»

evosmos

Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του Power Pass – Ποιοι θα πάρουν παραπάνω επίδομα ρεύματος

evosmos

Leave a Comment