ΕΛΛΑΔΑ

Το παραδέχονται και αυτοί! ΗΠΑ: «Η πλήρης απαγόρευση εξαγωγών του ρωσικού πετρελαίου θα οδηγούσε σε εκτόξευση των τιμών»

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι τυχόν η πλήρης απαγόρευση στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα οδηγούσαν στην «εκτόξευση» των τιμών παγκοσμίως, κάτι που θα έπληττε τις ΗΠΑ και όλους τους συμμάχους.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Γέλεν είπε ότι ελπίζει οι πετρελαϊκές εταιρείες στις ΗΠΑ και αλλού να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά τους επόμενους έξι μήνες –χάρη και στο δέλεαρ των υψηλότερων τιμών. Αυτό θα επέτρεπε να επιβληθούν σκληρότεροι περιορισμοί στο ρωσικό πετρέλαιο.

Νωρίτερα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι τα κράτη μέλη του συμφώνησαν να απελευθερώσουν 120 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, με τις ΗΠΑ να συνεισφέρουν την μισή ποσότητα, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές του πετρελαίου μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

«Ο ΔΟΕ προχωρά στη συλλογική απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου 120 εκατομμυρίων βαρελιών (συμπεριλαμβανομένων 60 εκατομμυρίων βαρελιών που συνεισφέρουν οι ΗΠΑ ως μέρος της συνολικής ανάληψης από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου τους)», έγραψε στο Twitter ο ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Φατίχ Μπιρόλ.

«Περισσότερες λεπτομέρειες για συγκεκριμένες συνεισφορές θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα», συμπλήρωσε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πατέρας έξι παιδιών σε Ευαγγελάτο: «Μήπως να σε βάλουν φυλακή;;;», δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

evosmos

Μερομήνια: Tι προβλέπουν για τον καιρό τους πρώτους μήνες του 2022

evosmos

Βαρύ Πένθος στη Show Biz: Νεκρός ο τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός

evosmos

Leave a Comment