ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στην Μεσόγειο: Εμφανίστηκε ο πιο φονικός καρχαρίας του κόσμου

Είναι ο ταχύτερος καρχαρίας στον κόσμο, διαθέτει μήκος 4,57 μέτρων, γνωστός ως μάκο. Η Μεσόγειος τον έχει δεχθεί στα νερά της από την Ισπανία. Εθεάθη για τελευταία φορά στη Βαρκελώνη.

Αυτά για εισαγωγή και… προχωράμε:

Ο μάκο ξεχωρίζει και για το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πιο θανατηφόρους καρχαρίες στον κόσμο.

Το πιο τρομακτικό χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να σκοτώσει σε δευτερόλεπτα, χωρίς καν να αφήσει τα κόκαλά του στη μέση.
Βάσει των αριθμών, ο μάκο «κατηγορείται» για 9 απλές επιθέσεις και 20 σε σκάφος μεταξύ του 1580 και του 2017.

Οι περισσότερες σύγχρονες επιθέσεις πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από την παρενόχληση ή τη σύλληψη του καρχαρία.

Ωστόσο, ο μάκο εξακολουθεί να προκαλεί πανικό, καθώς φτάνει στις ακτές της Μεσογείου.

Εθεάθη για τελευταία φορά στις ακτές της Βαρκελώνης, ενώ όσοι είδαν το ψάρι είπαν ότι κολυμπούσε πολύ ήρεμα και πως δεν υπήρχαν σημάδια πουθενά στο σώμα του.

Για τον λόγο αυτό πιστεύεται ότι το ψάρι βρίσκεται ακόμα σε μικρή ηλικία, όμως, όπως και να ‘χει, η διαδρομή που θα ακολουθήσει αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Να προσθέσουμε ότι καρχαρίας μάκο είναι το κοινό όνομα του γένους Ίσουρος (Isurus) που ανήκει στην οικογένεια των Λαμνιδών.

Υπάρχουν δύο ζωντανά είδη, ο ρυγχοκαρχαρίας και ο μακρυπτέρυγος ρυγχοκαρχαρίας, καθώς και πολλά εξαφανισμένα, γνωστά από τα απολιθώματα.

Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ./ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Α.Φλωρινιώτη: «Ο αδερφός μου δεν γνώριζε ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο»

evosmos

Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν – Οι επίσημες ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

evosmos

Ο «μύθος» του άντρα που δεν συνάντησε ποτέ γυναίκα στη ζωή του

evosmos

Leave a Comment