ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση θανάτου 19χρονης δοκίμου: Όλα όσα ερευνά το Πολεμικό Ναυτικό – Πότε θα γίνει η νεκροψία

Απαντήσεις στα αίτια θανάτου της 19χρονης δοκίμου, που βύθισε στο πένθος το Πολεμικό Ναυτικό, αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες στην Ιταλία, χώρα θανάτου της νεαρής.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η σορός της 19χρονης αναμένεται να φτάσει με C-130 στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω έρευνες.
Ήδη οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ξεκινήσει την αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της 19χρονης.

Οι έρευνες εστιάζουν στα βήματα της 19χρονης, πριν ακόμα ενημερώσει τους επικεφαλής του εκπαιδευτικού πλου για την αδιαθεσία της, με πυρετό. Σε αυτό, αναμένεται να σταθούν αρωγοί οι δόκιμοι της Σχολής, καθώς θεωρείται βέβαιο πως κάποιοι εξ αυτών έκαναν παρέα με την άτυχη 19χρονη και βγήκαν μαζί της σε εξόδους, σε λιμάνια που κατέπλευσαν η φρεγάτα «Κανάρης» και το Πετρελαιαγωγό «Προμηθέας».

Για παράδειγμα, το προηγούμενο λιμάνι από αυτό της Ιταλίας, ήταν στην Τυνησία και εκεί βγήκαν έξω οι δόκιμοι.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα δυο δόκιμοι νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα πυρετού και πόνο στο στομάχι, στο νοσοκομείο της Νάπολη, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν η κατάσταση της υγείας τους συνδέεται με τα συμπτώματα της άτυχης 19χρονης.
Μάλιστα το ΠΝ μερίμνησε να μετακινηθούν και οι γονείς της κοπέλας μαζί με γιατρούς του ναυτικού στην Ιταλία.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτική δόκιμος βρισκόταν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Την περασμένη Τρίτη παρουσίασε πυρετό και αμέσως διακομίσθηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη της Ιταλίας. Το πρωί της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, εισήχθη στη ΜΕΘ και μέσα σε δύο ημέρες κατέρρευσε και πέθανε σήμερα το πρωί. Το πώς η 19χρονη ναυτική δόκιμος κατέρρευσε και πέθανε ερευνάται.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:
«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γλυφάδα: «Δεν ξέρω τι προσωπικά μπορεί να είχε ο Αιγύπτιος με την αδερφή μου» είπε στην κατάθεσή της η Δ.Καρνέση

evosmos

Πάτρα: Ανέβηκε στον άμβωνα και φώναζε “ΑΝΑΘΕΜΑ” – Προσαγωγή στην Ασφάλεια

evosmos

Meteor: Αυτός είναι ο πύραυλος των μαχητικών Rafale που «τρομοκρατεί» την τουρκική αεροπορία

evosmos

Leave a Comment