ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΑ «επενδύει» στο Rafale: Και βλήματα AASM εκτός από METΕOR

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΑ προσανατολίζεται να «επενδύσει» σοβαρά -αυτή τη φορά- στην προμήθεια νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Έτσι ερμηνεύονται οι κινήσεις για την απόκτηση επιπλέον οπλικών συστημάτων για τα μαχητικά Rafale πέραν των βλημάτων METEOR.

Αυτές συνίστανται στην προμήθεια των πανίσχυρων κατευθυνόμενων βλημάτων αέροςεδάφους AASM και σε ένα αριθμό ατρακτιδίων (τα πρώτα για την 114ΠΜ) TALIOS, τα οποία εκτοξεύουν τις επιδόσεις του αεροσκάφους στις αποστολές βαθιάς κρούσης.

Ο αριθμός των όπλων AASM που θα αποκτηθούν δεν είναι γνωστός, σε ότι αφορά τα ατρακτίδια αυτά θα είναι μεταξύ τεσσάρων και έξι, ώστε να υπερκαλύπτεται τουλάχιστον ο αριθμός των διθέσιων Rafale που θα προμηθευτεί η ΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως στην έκδοση του Rafale F3R που θα παραλάβει η ΠΑ, έχει πιστοποιηθεί η έκδοση του AASM η οποία διαθέτει κατεύθυνση λέιζερ ικανό έτσι να προσβάλλει κινούμενους στόχους.

Στη βασική του έκδοση το βλήμα AASM, είναι ουσιαστικά ένα «μικρό» SCALP-EG χάρη στο σύστημα σύγκρισης εικόνας του στόχου μέσω απεικόνισης IIR επιτυγχάνοντας ακρίβεια της τάξης του ενός μέτρου. Η εμβέλεια του όπλου ανέρχεται σε έως και 60 χλμ. αν η άφεση γίνει από μεγάλο ύψος.

Σε ότι αφορά το ατρακτίδιο TALIOS αυτό απλά μεταμορφώνει την τακτική κατάσταση για τον πιλότο παρέχοντας πληρη επιτήρηση και κατάδειξη στο πεδίο της μάχης, τόσο σε βαθιά κρούση όσο και σε εγγύς υποστήριξη.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ελιτ μονάδα που θα δημιουργηθεί και θα φέρει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα σε ότι αφορά ηλεκτρονικά και όπλα, θα διαθέτει τον ελάχιστο δυνατό αριθμό αεροσκαφών, κάτι που καθιστά μια επιπλέον αγορά αναγκαία.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γιατί τα ξενοδοχεία γιατί παρέχουν σαπούνια και σαμπουάν, όμως ποτέ δεν δίνουν οδοντόκρεμα;

evosmos

Χριστούγεννα με την εστίαση κλειστή: Αρνούνται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους οι άνθρωποι του κλάδου

evosmos

Γερμανοί: Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ελληνικών ακτών

evosmos

Leave a Comment