ΕΛΛΑΔΑ

Από 1η Ιανουαρίου 2024 οι αυξήσεις στο Δημόσιο – Έρχεται και εξίσωση του κατώτατου μισθού με τον ιδιωτικό τομέα

Το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του, λίγα 24ωρα πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τις αυξήσεις που αναμένεται να δουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι περίπου 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι να ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια ευρώ.

Στο «τραπέζι» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκεται και η εξίσωση κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με το μηνιάτικο των 780 ευρώ των δημοσίων υπαλλήλων, των νεοεισερχομενων υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, να αναμένεται να γίνουν 846 ευρώ, το οποίο ισούται με αύξηση 66 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εφόσον «κλειδώσει» αυτό το μέτρο, θα σημάνει πως οι αυξήσεις στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων θε είναι έως και 8,5% το μήνα και 4-5% μεσοσταθμικά.

Παράλληλα, έρχονται αυξήσεις και σε επιδόματα τέκνων και πιο συγκεκριμένα από τα 50€ στα 70€/μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, στα 120€ (από 70€) για όσους έχουν δύο παιδιά και στα 170€ (από 120€) για όσους έχουν τρία παιδιά. Όσον αφορά στο επίδομα ευθύνης, θα αυξηθεί κλιμακωτά έως και 30%, ενώ αναμένονται αυξήσεις και στα οδοιπορικά, για τις εκτός έδρας μετακινήσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ξέσπασε σε λυγμούς η Σάσα Σταμάτη: «Καιγόμαστε, κάντε κάτι»! (βίντεο)

evosmos

7 ανεξήγητα φαινόμενα στον Όλυμπο που εξετάζει η NASA!

evosmos

Η Αθήνα «στο πλευρό» των Σκοπίων στη διαμάχη με Βουλγαρία: «Πρέπει να μπουν στην ΕΕ»

evosmos

Leave a Comment