ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Διαψεύδει επισήμως ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει σωσίες

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε επισήμως ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει σωσίες.

«Πούτιν έχουμε έναν», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ομοσπονδιακό εκπαιδευτικό μαραθώνιο στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, πολλά αξιοπερίεργα εμφανίζονται τώρα στα μέσα ενημέρωσης και στα κανάλια Telegram. Για παράδειγμα, ανέφερε «πληροφορίες» για «σωσίες» του αρχηγού του κράτους. «Τώρα οι ειδικοί» μαντεύουν – υπάρχουν τρεις ή τέσσερις από αυτούς και τους οποίους βλέπουμε τώρα κάθε μέρα – εδώ σήμερα το πρωί να καταθέτουν [λουλούδια] στο [μνημείο των] Μίνιν και Ποζάρσκι – αυτός είναι ο τρίτος ή ο τέταρτος «σωσίας», δεν είναι ξεκάθαρο», γέλασε ο εκπρόσωπος του Πούτιν

Νωρίτερα στις 26 Οκτωβρίου, άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια φήμη για τον υποτιθέμενο θάνατο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην κατοικία του στο Βαλντάι.

Η πηγή ήταν ένα ανώνυμο κανάλι Telegram «SVR General», το οποίο πιστεύεται ότι διευθύνεται από τον Βαλέρι σολοβέι, έναν «ξένο πράκτορα» που επικρίνει τις ρωσικές αρχές, και τον Ουκρανό δικηγόρο Βίκτορ Γερμολάγιεφ.

Το «SVR General» υποστήριξε ότι η κατάσταση του Ρώσου προέδρου άρχισε να «επιδεινώνεται απότομα» και οι γιατροί «διαπίστωσαν τον θάνατο» και τώρα η Ρωσία κυβερνάται από τον σωσία του Πούτιν.

Παρόλο που δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας, η φήμη διαδόθηκε ευρέως στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και στα κανάλια Telegram της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Ο διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου για το Μέλλον, Βαντίμ Ντενισένκο, πιστεύει ότι με τη βοήθεια τέτοιων παράλογων ψευδών στοιχείων, οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να γελοιοποιήσουν το θέμα με τους «σωσίες του Πούτιν», το οποίο συζητείται, μεταξύ άλλων και στην Ουκρανία.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μόσχα: «Θα φτάσουμε μέχρι την Πολωνία» – Τι αναφέρουν πηγές του ρωσικού Γενικού Επιτελείου

evosmos

Κύπρος: Μπάχαλο και τρύπες στους ελέγχους των οδοφραγμάτων – Ο Κιουρσάτ μπαινόβγαινε ανενόχλητος στις ελεύθερες περιοχές ενώ…. εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του

evosmos

35χρονη καλλονή δίνει 5.000€ σε όποιον της βρει άντρα: «Είμαι μόνη μου εδώ και 5 χρόνια»

evosmos

Leave a Comment