ΕΛΛΑΔΑ

«Ηλεκτροσόκ» στην Αθήνα από τις δηλώσεις Ν.Μεντβέντεφ για 2.000 ευρώ ανά 1.000 κ.μ. φ.α.- «Καταστραφήκαμε!» (upd)

Λόγω της απόφασης για Nord Stream 2

Πανικός επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια από την προειδοποίηση του Ρώσου πρώην προέδρου της Ρωσίας και νυν αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ότι σύντομα το φυσικό αέριο λόγω των δυτικών κυρώσεων και κυρίως της παύσης του Nord-Stream 2, θα πωλείται 2.000 ευρώ τα 1.000 κυβικά μέτρα από την Ρωσία.

Παράγοντες του Υπουργείου Ενέργειας σχολίαζαν “Θα υπάρξει συστημική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας αν συμβεί αυτό που είπε ο Ρώσος αξιωματούχος”.

Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό για την ελληνική οικονομία σημειώνουμε ότι οι σημερινές τιμές “ηλεκτροσόκ” για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο φυσικό αέριο είναι στα 229,13 ευρώ η μεγαβατώρα δηλαδή πενταπλάσιες από πέρυσι.

Μόνο οι δηλώσεις Μεντβέντεβ οδήγησαν άνοδο των τιμών του φ.α. κατά 12% και του πετρελαίου κατά 5%.

Μια τέτοια αύξηση φυσικά χρεώνεται σε πολιτικούς όπως ο Κ.Μητσοτάκης και ο Μ.Βαρβιτσιώτης που καταδικάζουν μονομερώς την Μόσχα και απευθύνουν απειλές κατά του Β.Πούτιν χωρίς να “βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό τους”.

Αν αυτή την στιγμή η ελληνική οικονομία υποφέρει λόγω των όσων έχει προκαλέσει η εμμονή σε καραντίνες και μνημόνια από το 2010 με τιμές στα 2.000 ευρώ ανά 1.000 κ.μ. τότε θα είναι καταστροφή .

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

19η Μαΐου: Όλες οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

evosmos

Νένα Μεντή: «Έχω περάσει πολύ δύσκολα, έπαιζα χαρτιά για να ζω»

evosmos

Ομολογία Χ.Σταϊκούρα: «Η χώρα είναι σε βαθιά ύφεση – Το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 200%»! – Ακούει κανείς;

evosmos

Leave a Comment