ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ- ΔΙΚΗ- ΑΠΟΦΑΣΗ- ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ. ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Την ενοχή του 40χρονου αστυνομικού που κατηγορήθηκε για εμπορία ανθρώπων στην υπόθεση μιας 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-3).

Αθώος κρίθηκε για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης και της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας ακόμα 25χρονης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων είχε προτείνει η εισαγγελέας, σύμφωνα με το σκεπτικό του οποίου δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό, ούτε για το 40χρονο, αλλά ούτε και για τον -επίσης κατηγορούμενο- πατέρα του θύματος. Το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, πάντα σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δε θεμελιώνεται.

Έντονες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης, με κάποιους να φωνάζουν «ντροπή σας, σκουπίδια» και τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν, βγάζοντας με τη βία τους διαμαρτυρόμενους από τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαδικασία απώθησης σημειώθηκε ξυλοδαρμός ανθρώπων εντός της αίθουσας ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνου στο διάδρομο.

Η ένταση που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την αθώωση του πρώην αστυνομικού για την κατηγορία της σωματεμπορίας, ανάγκασε την έδρα να αποχωρήσει, πριν ολοκληρωθεί η ανάγνωση της απόφασης. Σημειώνεται πως η δίκη ξεκίνησε περίπου στις 10:20πμ μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

Υπενθυμίζεται πως τα θύματα, δια των δικηγόρων τους, είχαν δηλώσει στις 5 Δεκεμβρίου ότι αρνήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο, γιατί απειλούνται.

Εισαγγελέας για υπόθεση trafficking Ηλιούπολη
Υπόθεση στην Ηλιούπολη: Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι
Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και επέρριψαν ευθύνες τόσο στα θύματα όσο και στη μητέρα της 20χρονης, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται άδικα στη φυλακή.

Αναφορικά με την 25χρονη καταγγέλλουσα, ο 40χρονος κατηγορούμενος αστυνομικός είπε ότι «όταν μια γυναίκα βιάζεται είναι το πιο ειδεχθές γεγονός που μπορεί να της συμβεί, το καταλαβαίνετε, είστε γυναίκες οι περισσότεροι σύνεδροι. Αν με ρωτήσετε πότε έγινε η σύλληψή μου θα σας πω ακριβώς, ώρα και ημερομηνία, γιατί το θυμάμαι ακριβώς. Η κυρία Χ. δεν λέει πουθενά τι ώρα βιάστηκε, ποια ημερομηνία. Είναι δυνατόν μια γυναίκα να έχει βιαστεί και να μην ξέρει πότε βιάστηκε; Να μην ξέρει πού βιάστηκε;».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με την 25χρονη, ο ίδιος είπε πως δεν είχαν καμία ερωτική σχέση, γιατί εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένος.
Σχετικά με την 20χρονη και την ημέρα που εκείνη ζήτησε τη βοήθεια της σερβιτόρας κοντινής καφετέριας, ο 40χρονος αστυνομικός ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν επειδή ζήλευε. «Το Σάββατο το πρωί ζήλεψε, ενώ ήταν να φύγουμε, είδε ότι μιλούσα με κάποια άλλη, πήρε το κινητό μου, το πέταξε κάτω, εγώ τη χαστούκισα, το έχω παραδεχτεί αυτό, και όταν ήταν να πάμε στο τμήμα κάτι τέτοιο θα σκέφτηκε. Όταν πήγαμε στο τμήμα τη ρώτησαν αν κάνει ναρκωτικά, είπε αυτή “ποτέ”, αλλά ότι εγώ την έβαζα να κάνει ναρκωτικά. Τότε, λοιπόν, την ρωτήσανε και είπε “κι αυτός με βίαζε”, “κι ο άλλος με βίαζε” κλπ. Μετά κατάλαβα ότι είχε εγκλωβιστεί σε αυτό και δεν μπορούσε να κάνει πίσω», ενώ υποστήριξε πως η κοπέλα εκδιδόταν μόνη της, από προσωπική της επιλογή.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ότι βίαζε την κόρη του από την ηλικία των 11 ετών και ο πατέρας της, ο οποίος κατά την απολογία επέρριψε όλες τις ευθύνες στη σύζυγό του που, ως γυναίκα, ήταν υπεύθυνη για τη διαπαιδαγώγηση και την προστασία των παιδιών, την ώρα που ο ίδιος ο «φουκαράς», όπως αποκάλεσε τον εαυτό του, δούλευε όλη την ημέρα, προκειμένου να τους παρέχει τα απαραίτητα.
Υπόθεση Ηλιούπολης: Η απόφαση του ΜΟΔ επί της ενοχής ανά κατηγορούμενο και κατηγορία
Σε σχέση με τον βασικό κατηγορούμενο: α) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή: αθώος, β) βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή: αθώος, γ) ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση: ένοχος, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση: ένοχος

Σε σχέση με τον δεύτερο κατηγορούμενο: α) Διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και της κατοχής: ένοχος για χρήση, β) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου: ένοχος.
Σε σχέση με τον πατέρα της μίας καταγγέλλουσας: Αθώος για όλες τις άλλες κατηγορίες πλην της παράνομης οπλοκατοχής.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δήλωση-σοκ από κυβέρνηση: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου μνημονίου – Το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί»

evosmos

ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ “ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ” ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!! Έτσι ο 22χρονος Έλληνας καρατέκα έσωσε την 17χρονη από τους τέσσερις Αιγύπτιους [ΒΙΝΤΕΟ]

evosmos

Θάνος Πλεύρης: 90.000.000 εκ. ευρώ έδωσε ο Υπουργός για να μας εμβολιάσει (Βίντεο)

evosmos

Leave a Comment