ΕΛΛΑΔΑ

Στράτος Σιμόπουλος: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Στη σημερινή του ομιλία, κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος στην παρέμβασή του επικεντρώθηκε στο κυβερνητικό έργο στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κυβερνητικές ενέργειες μεταξύ των οποίων.

1. Αναδιάρθρωση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

2. Δημιουργία του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

3. Εξασφάλιση πόρων για την Πολιτική Προστασία τόσο από το ΕΣΠΑ, όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την απόκτηση εναέριων μέσων, υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ και δημιουργία ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής δομής πρόληψης και διαχείριση με πρωτόκολλα.

Ο Στράτος Σιμόπουλος σημείωσε ότι «η χώρα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας βάδιζε στον αυτόματο πιλότο. Η σημερινή κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια» και συνέχισε αναφέροντας, «η κυβέρνηση παρέλαβε μια Πολιτική Προστασία με σχεδόν μοναδικές δυνατότητες να μοιράζει σκηνές σε σεισμόπληκτους και δημιουργεί μια σύγχρονη δομή με μέσα, πλαίσιο λειτουργίας και όργανο διαχείρισης κρίσεων. Το κάνει μέσα στην πανδημία με ένα δημόσιο τομέα που παρά τα σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού του απέχει πολύ από το να είναι σύγχρονος».

Τέλος, ως παράδειγμα της κατάστασης που βρισκόταν η Πολιτική Προστασία το καλοκαίρι του 19, παρέθεσε το εξής χαρακτηριστικό προσωπικό του παράδειγμα: «Ήταν ένα καλοκαιρινό πρωινό στις 11 Ιουλίου του 2019, δύο μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία της σημερινής Βουλής. Το προηγούμενο βράδυ είχε εκδηλωθεί ο μεγάλος τυφώνας στη Χαλκιδική. Βρισκόμουν σπίτι και ετοιμαζόμουν να πάω στο γραφείο, όταν κτύπησε το κινητό μου. Με έκπληξη άκουσα ότι ήταν από την Πολιτική Προστασία και με μεγαλύτερη ακόμη σε λίγα δευτερόλεπτα αντιλήφθηκα πως θεωρούσαν ότι ακόμη ήμουν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων. Είχαν περάσει περισσότερα από 4,5 χρόνια από την ημερομηνία παραίτησής μου. Ούτε τη λίστα με τους εμπλεκόμενους Γενικούς Γραμματείς δεν είχαν ακόμη επικαιροποιήσει».

«Έτσι παραδώσατε την Πολιτική Προστασία» κατέληξε.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Στράτου Σιμόπουλου

Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ
Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

————————————————————–
Τσιμισκή 75
546 22 Θεσ/νίκη
Τηλ: 2310 241177, fax: 2310 238818

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ο Δ.Καμπουράκης χλευάζει τον κόσμο που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα! (βίντεο)

evosmos

«Η κόρη μου βιάστηκε από συμμαθητή της και η καθηγήτρια έλεγε στην τάξη ότι ανοίγει τα πόδια της στα αγόρια»

evosmos

Η ντροπή της Αθηνάς Ωνάση: Τα ξεπουλάει όλα!

evosmos

Leave a Comment