ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά πρόστιμα για τιμές καυσίμων από το υπουργείο Ανάπτυξης

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο στην Καλαμάτα κι ένα στο Αιγάλεω, διότι σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, τα δύο πρατήρια πωλούσαν diesel κίνησης σε τιμή υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης, ενώ το ίδιο έκανε το τρίτο με την αμόλυβδη βενζίνη.

Πρόστιμα και για προιόντα «μαϊμού»

Στο μεταξύ, πρόστιμο 58.000 ευρώ επέβαλε η ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα και αποθήκες στο κέντρο της Ρόδου ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν απομιμητικά προιόντα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρεται ότι σε ελέγχους της ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα και αποθήκες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (στο ΧΥΤΑ Ρόδου) 9.705 τεμάχια απομιμητικών τσαντών και αξεσουάρ, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 58.000 ευρώ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αλέξης Κούγιας: «Δεν θα ήθελα ποτέ να πω για ποιο λόγο χωρίσαμε με την Εύη Βατίδου και τι συνέβη»

evosmos

Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοιχτές οι εκκλησίες – Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας προστατεύει από τον κορωνοϊό

evosmos

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΥΦ ΑΓΡΟΤΩΝ, Ο ΝΟΜΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ

evosmos

Leave a Comment